Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 45

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87
Hårt vs mjukt ljus utomhus | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Hårt vs mjukt ljus utomhus

Förra veckan var jag i Spanien för att fotografera bikinimodeller. Under veckan hade jag förmånen att samarbete med några andra fotografer vilket gav möjligheter till att kontrollera ljuset mer effektivt. Notera skillnaden mellan de två nedanstående bilderna. Bilderna är tagna med ett par minuters mellanrum. Första bilden till vänster är fotograferad i hårt dagsljus och den andra bilden är tagen hjälp av en transparant panel som ljusmodifierare. Det är som om det är två olika modeller poserar i bilderna. Den effekten vi har uppnått här nedan kan man få även med småblixtar, så om man inte har tillgång till en härlig badstrand under sommaren kan man få samma resultat hemma i vardagsrummet. Det gäller bara att hitta snygga modeller som Isela här.

Hårt vs soft ljus

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

 1. PatrickPatrick05-23-2008

  Robert

  I sent you an email through Ujena Talent to set up the date with Isela Palacios.

  I must congratulate you for the images you shot. Isela has told me how professional your work was and how good you were to her.

  Thank you and I hope to meet you soon.

 2. Robert HammarRobert Hammar05-23-2008

  Thanks a lot for your comment. I’m so glad that I could work with Isela, she is very talent model and I think she a winner.

  All my best!

  Robert

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login