Blogg

Mixa blixtljus med befintligt ljus

Jag börjar oftast med bakgrunden när jag fotograferar. Bakgrunden ska hjälpa till att framhäva huvudobjektet i förgrunden och om bakgrunden är exempelvis för mörk kan det vara idé att ljussätta bakgrunden med ljus. Att använda blixtar utomhus fungerar utmärkt bara om man har någon slags kommunikation mellan kameran och blixten. Bakom vardera pelare i bilden här nedan fanns det en Canon Speedlite 580EX II monterade på ett Manfrotto stativ riktade mot stenväggen i bakgrunden. Blixtarna utlöste jag med radiokontakt via Pocket Wizard. Skulle jag ha utlöst blixtarna med hjälp av infraröda signaler så hade det troligvis inte fungerat då pelarna hade säkert blockerat signalerna.

För att skapa lite mer dramatik och färg så hade jag monterat ett färgfilter över blixthuvudet. Sedan gäller det att få rätt balans på ljuset i förgrunden och bakgrunden så att inte den gula färgen i bakgrunden försvinner. Det tog inte många minuter att rigga upp den här scenen. En enkel smidig lösning som passar utmärkt för location fotografering. På workshopen går vi igenom allt i detalj.

photo by roberthammar 2008 sitges rebecca frichette high 06 copy Mixa blixtljus med befintligt ljus

pixel Mixa blixtljus med befintligt ljus

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

  1. soumyasoumya05-27-2008

    nice pic

Leave a Reply

Login