Blogg

S-former skapar dynamik i porträttbilder

Det sägs att fotografera mitt på dagen är den sämsta tiden eftersom ljuset är hårt. Hårt ljus skapar skarp övergång i skuggorna. Bilden i det här inlägget är taget mitt på dagen, men det vi gjorde när vi tog bilden var att vi kontrollerade ljuset med hjälp av en diffuser och ett par reflexskärmar.

Kontrollerat ljus skapar ger bättre kvalité på bilderna likaså även bilder med dynamik. En S-formad kurva på modellen ger bättre dynamik och gör det lättare för betraktaren att beskåda bilden. Det blir både intressantare och roligare att titta på en person i bild som har former. Dynamiken i bilderna får du lättare med vana modeller, men om du arbetar med ovana modeller måste du ge dom direktiv för att uppnå det resultat du önskar. I kursen Ta kontroll över ditt porträttfoto berättar jag om hur jag arbetar och kommunicerar med mina modeller. På kursen får du även vägledning, tips och råd samt feedback som tar dig vidare i din porträttfotografering. Vi kör igång med en ny omgång 4 juni.

20080505 roberthammar  s S former skapar dynamik i porträttbilder

20080505 roberthammar  sitges S former skapar dynamik i porträttbilder

pixel S former skapar dynamik i porträttbilder

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply

Login