Blogg

Mer dramatik i porträttet

Det spelar roll från vilken vinkel man fotograferar sitt porträtt. Vill man ha mer pondus i den person man fotograferar så får man det genom att placera sig ungefär i midjehöjd till den man fotograferar. Sedan ber man modellen titta ut över landskapet som i bilden här nedan, och be personen ha en blick som om han ägde hela världen. Jag tycker vinkeln fungerar väldigt bra för män, dock inte för alla. I Photoshop skapade jag lite mer dramatik genom att öka på kontrasterna och om det fungerar för dig är helt och hållet en smaksak. Du kanske tycker om bättre originalet.

Nu på onsdag startar en ny omgång av fotokursen Ta kontroll över ditt porträttfoto. I kursen får du ta del av hur jag tänker när jag tar mina porträttbilder, vilka objektiv och ljussättning som fungerar bäst och mycket annat. Under kursens gång arbetar vi mycket tillsammans och du kommer att utveckla ditt porträttfoto med de projekt som finns med i kursen. Läs mer om kursen här!

20080511 roberthammar reene original Mer dramatik i porträttet

20080511 roberthammar reene Mer dramatik i porträttet

pixel Mer dramatik i porträttet

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

  1. Hans FHans F06-02-2008

    Ska jag bli rädd att gå fotokursen 🙂

Leave a Reply

Login