Blogg

Ny start för fotokurserna på onsdag

Under helgen hängde Johan Rosén med mig för att fotografera ett bröllop under lördagen. Johan var till stor hjälp för mig och jag slapp belasta mitt nyoperarade knä allt för mycket. Han hjälpte till både med fotograferingen, ljussättningen och kunde bära min tunga kameraväska i trapporna. Nu har min Pelikan väska hjul vilket gör att jag drar den lätt med mig men värre blir det i branta trappor.

Nu på onsdag och 5 hela veckor framöver kan du hänga med mig på en ny omgång av fotokurser. Vi kör igång med de populära fotokursena Ta kontroll över din kamera, Ta kontroll över din blixt och Ta kontroll över ditt porträttfoto nu på onsdag. Häng på du också, det är inte för sent att komma med. Du kommer inte att missa någonting om du skulle börja några dagar senare för kurserna är tillgängliga dygnet runt och alla dagar i veckan. Det finns inga tider och passa utan du kommer när det passar dig bäst.

Johan Rosen har tagit bilden på mig när jag ligger ned på marken. Och på bilden där brudparet dansar skötte han ljussättningen. Efter kursen Ta kontroll över din blixt kommer du att kunna ta liknande bilder som jag har tagit på när brudparet dansar, dvs du kommer att kunna balansera befintligt ljus med blixtljus och ställa in blixten helt manuellt. Har du ännu inte förståelse för sambandet mellan ISO, bländare och slutartid rekommenderar jag dig att börja med Ta kontroll över din kamera.

Nästa gång någon hänger med mig på en bröllopsfotografering blir i augusti då Stefan Andersson från Västerås kommer att assistera mig på ett bröllop i Ulriskdals Wärdshus. Det ser jag fram emot, det kommer att bli roligt, lika mycket ser jag fram emot till att träffa alla nya kursdeltagare för den här omgången.

fotograf johan rosen Ny start för fotokurserna på onsdag

annukka side light left Ny start för fotokurserna på onsdag

pixel Ny start för fotokurserna på onsdag

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply

Login