Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 45

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87
Sandudds begravningsplats i Helsingfors stad | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Sandudds begravningsplats i Helsingfors stad

Sandudds begravningsplats i Helsingfors, Hietaniemen hautausmaa på finska, är ett stort begravningplatsområde. Begravningsplatsen är belägen i udden av Sandudd. På Wikipedia kan man läsa att flera kända personer ligger begravda bla författaren till Muminböckerna och konstnären Tove Jansson. Längre ut på Sandudd ligger en bra Sandudds badstrand, och enligt Aftonbladet ska badstranden vara den bästa av de 22 badstränder som finns i Helsingfors. Dock hittade jag mer intressantare motiv på begravningsplatsen.

Jag hade rätt bra flyt med bilden med duvan. Precis efter det att jag hade riggat upp mitt stativ, monterat kameran och ställt in exponeringen så kom duvan och satte sig på gravstenen. Jag hann med en bild och sedan flög duvan iväg från gravstenen.

Den softade vinjetten har jag fått genom att kombinera två bilder. Ena bilden är tagen med Lensbaby 3G med bländarring f/2 och andra bilden med Canon EF 50 mm f/1.4 objektiv med samma bländare. Kameran var monterad på ett stativ vilket gjorde att jag kunde lägga på en mask på den bilden som var tagen med Lensbaby i Photoshop. Du skulle kunna göra något liknande även om du inte har Photoshop. Ta två bilder där du har bilden i fokus på den ena bilden och i den andra så har du hela motivet ur fokus.

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

  1. TessanTessan08-09-2010

    Men, vilka vackra bilder!

  2. Robert HammarRobert Hammar08-09-2010

    Tack Tessan!

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login