Blogg

Smycken gjorda av guldsmed Claes Nyström

För en tid sedan tog jag bilder på en del smycken som guld- och ädelmetallsmeden Claes Nyström har designat och skapat. Bilderna här nedan tog jag hemma hos familjen Nyström i deras vardagsrum. Med mig hade jag min portabla studio med Canon Speedlite 580EX II blixtar som ljuskälla. Bilderna är retuscherade efter en metod som jag lär ut i min fotokurs Ta kontroll över ditt porträttfoto.

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

 1. Olle MattssonOlle Mattsson09-25-2008

  Verkligt bra. Bruden ser lite rädd ut, men vem sku nu int göra det? 😀
  Stör mig lite att brudens underarm är upplyst i tredje bilden, men annars fungerar det där bakgrundsljuset riktigt förträffligt. Har du använt nån uppmjukning eller är det rakt på bara?

 2. Robert HammarRobert Hammar09-25-2008

  Tjenare Olle!

  Jag använde bara småblixtar när jag tog dessa bilder, och jag har även använt ett par reflexskärmar. Kanske att det blev lite hårt på hennes underarm, men hellre det än att hon flyter in helt i bakgrunden.

  Och bilderna tog vi rätt sent på kvällen, rätt nära midnatt, så vi var rätt trötta allihopa efter flera timmars fotografering. Det blev en hel del smycken som blev fotograferade.

  Hälsningar!

  Robert

Leave a Reply

Login