Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0
Fota med ficklampa med blixt som upplättning | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Fota med ficklampa med blixt som upplättning

Att fotografera med småblixtar on location handlar mycket om att förstå hur blixtljus och befintligt ljus samverkar. En annan problematik i att mixa olika sorters ljuskällor är att de har många gånger har olika färgtemperaturer. Det går att mixa två olika ljuskällor, se bilderna här nedan.

Bilderna är tagna med bländare f/8 och jag har använt en ficklampa som huvudljuskälla och en Canon Speedlite 580EX II som upplättningljus. På blixthuvudet har jag placerat ett färgfilter för att balansera den kallare ljuskällan med den varma ljuset från ficklampan. Blixten var manuellt inställd monterad på ett stativ utlöst med Pocket Wizard.

Förvirrande? Vi reder ut alla begreppen under kommande workshop, och det är bara att hänga med.

Bilden här nedan är tagen endast med blixt och utan ficklampa med samma kamerainställningar som föregående bild. Som synes så är bilden underexponerad, men betänk att blixten användes som upplättningsljus vilket resulterar i att bilden blir underexponerad. Exponeringen var inställd för huvudljuset som var ficklampan.

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

  1. MagnusMagnus10-11-2008

    man skulle kanske titta och lära sig lite mer om blixtar…själv använder jag blixt så sällan…..blir familjebilder och lite abstrakta bilder ibland! Macro i bland…blixt är änvändbart i många lägen men som naturfotograf vill man att det naturliga ljuset skall förmedlas

  2. Robert HammarRobert Hammar10-11-2008

    Tack för kommentaren Magnus. Naturliga ljuset skriver du….hm…nu är ju inte ljus från en blixt onaturligt, utan alla ljuskällor går under samma fysiska lagar, helt naturligt. Rätt hanterat ljus från en blixt smälter bra in med det befintliga ljuset, som vi kan se här ovan, och kan med fördel användas i även naturfotografering.

    Hälsningar

    Robert

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login