Blogg

Platser kvar till workshopen att fotografera med blixt

Nu på söndag 19 oktober kommer jag att vara i Göteborg och hotell Opalen för att hålla en workshop i blixtfotografering. Det är flera anmälda men det finns fortfarande platser kvar för alla dom som vill delta, dock är det begränsat till 10 personer. Veckan efter lördag 25 oktober kommer jag att vara i Stockholm med samma workshop. Läs mer om workshopen här.

I början av workshopen tänkte jag gå igenom olika kvaliteter på ljus. Många upplever blixtljus som hårt och onaturligt, men få vet hur man får det hårda ljuset till att bli mjukt och väldigt naturligt. Jag kommer att visa tekniker på hur man får hårt blixtljus från en småblixt till att bli lika mjukt som ljus från ett fönster i norr. Behöver man då väldigt dyrbar utrustning för att kunna lyckas med det? Du som kommer att vara med på workshopen kommer att upptäcka att med små billiga hjälpmedel går det att skapa underverk.

Bilderna här nedan är tagna med enbart småblixtar och billiga hjälpmedel.

20080209 0116 Platser kvar till workshopen att fotografera med blixt

20080216 roberthammar 0003 Platser kvar till workshopen att fotografera med blixt

pixel Platser kvar till workshopen att fotografera med blixt

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply

Login