Blogg

Fotografering on location med småblixtar

Nu på söndag i Göteborg blir det en workshop i blixtfotografering. Min tanke är att du ska kunna mixa befintligt ljus med småblixtar som bilden här nedan efter workshopen. Fotot tog jag tidigare i år i Sitges Spanien under en bikinifotografering. Bakom modellen och till höger om kameran hade vi spänt upp en Nikon blixt. Framför modellen och till vänster om kameran hade vi en handhållen Canon blixt. Över båda blixthuvuden hade vi spänt över ett färgfilter. Surfbrädan fick vi låna av en kille som kom ut från ett hus där vi stod och fotograferade.

På söndag går vi igenom vilken utrustning som användes, hur det var uppställt och alla kamera samt blixtinställningar. Vi kommer också gå igenom alternativa uppställningar om man exempelvis inte har tillgång till flera blixtar, men då utan bikinimodell och surfbräda. Du är välkommen du med! Jag kommer att inte hålla tillbaka med någonting utan du kommer att få tydlig och klar genomgång.

Investera i mer kunskap för att få bättre kvalité i ditt fotograferande och du kommer säkert spara en slant också då vi går igenom all extra utrustning som kan behövas eller inte. Välkommen till hotell Opalen söndag 19 oktober, anmäl dig här.

roberthammar 200805 sitges ujena jam 20 Fotografering on location med småblixtar

pixel Fotografering on location med småblixtar

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply

Login