Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0
Dyra blixttillbehör till Sonys systemkameror | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Dyra blixttillbehör till Sonys systemkameror

På senaste workshopen var det två fotografer som hade systemkameror från Sony Alpha. Som tur var så hade en utav deltagarna tagit med sig sin externa blixt Sony HVL-F56AM, (om jag minns rätt). Sony har ingen standardblixtsko utan har en specialvariant istället. Dessutom är inte deras kameror försedda med en pc-synkingång (även de dyrare modellerna från Sony Alpha) vilket gör att man exempelvis inte kan ansluta en Pocket Wizard eller andra radiosändare av andra fabrikat. Nu kunde vi utlösa den medhavda blixten trådlöst på workshopen vilket fungerade mycket bra. Den externa blixten ställde vi in manuellt och utlöste den med kamerans inbyggda blixt.

Sony säljer dock blixtskoadapters. Sony FA-HS1AM c:a pris 1,200 kr och Sony FA-ST1AM c:a pris 1,700 kr. Med Sony FA-HS1AM kan man fästa exempelvis Pocket Wizarden eller Skyporten direkt på adaptern, medan med FA-ST1AM måste man ha någon hållare för radiosändaren.

På det stora hela så känns det som om Sony har inte tänkt igenom det hela då de har utelämnat pc-synkingången på kameran.

Vill du gå på en givande workshop i blixtfoto? 15 november i Stockholm och 16 november i Göteborg är det en ny omgång i blixtfotografering. Samtidigt under helgen i Stockholm är det Fotomässan 2008 i Älvsjö. Workshop på lördagen och kanske hinner du med att ta en ut till mässan efter workhopen? Mässan stänger klockan 18:00 och workshopen pågår till c:a 15:00 (nya tider).

“Jag ville få en bättre förståelse för blixtfotografering, även om jag använt både stora och små blixtar under många år. Min förhoppning var att denna workshop skulle liva upp mitt tänk kring blixtar eftersom jag fastnat i tänket kring befintligt ljus. Robert Hammar lämnade fantastiska tips och trix för hur jag, med små och enkla medel kunde förbättra mit blixtfotograferande. Ett stort plus var även att han gick igenom produkter som han själv testat, men inte rekommenderar, så man slipper lägga dyra pengar på tilbehör som man knappt kan använda.
En workshop för många, även om du är erfaren eller nybörjade så får du stor nytta av den. När du går hem för dagen så gör du det med inspiration och nytänk – Rekommenderas starkt.”
Calle Lindström, hämtat från Kurser.se. Läs vilka problem Calle har råkat ut för när han ska köpa begagnade blixttillbehör via Fotosidan.

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login