Blogg

Produktfotografering med Canon Speedlite 580EX II blixtar.

Vårt köksbord fick fungera som underlag och fotostudio när jag fotograferade en tomat. Jag kunde skapa en liten enkel studio hemma hos oss. Jag använde mig utav tre Canon Speedlite 580EX II blixtar som utlöstes med Pocket Wizards. Istället för radio kunde jag likväl ha utlöst småblixtarna med IR eller med sladd eftersom avståndet inte var så stort och jag var inomhus vid min produktfotografering.

En blixt var placerad ovanför tomaten och de två andra blixtarna var placerade på var sin sida bakom tomaten riktade mot kamerans position. Inställningar på kameran var f/16 med en slutartid på 1/100 sekund.

I kommande workshop i blixtfoto hade jag tänkt vis hur snabbt och enkelt du kan sätta upp en liknande studio hemma hos dig eller på din arbetsplats för din studio- och produktfotografering.

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply

Login