Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 45

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87
Ta kontroll över ditt ljus, del 2 | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Ta kontroll över ditt ljus, del 2

Hur tog jag bilden?

Jag hade två Canon Speedlite 580EX blixtar monterade på var sitt Manfrotto ljusstativ. Blixtarna utlöste jag med två stycken Pocket Wizards. När man utlöser blixtarna med radio så fungerar inte blixtens TTL så blixtarna måste ställas in manuellt. Uteffekten var inställd på ½ styrka.

Hur får jag då ljuset på mitt subjekt till att bli så mjukt? Bakom kamerapositionen har jag en ljus husvägg som jag använde som diffuser, så blixtarna var inte riktade rakt mot min fru utan ljuset studsar först mot husväggen innnan den når subjektet.

I min kommande workshop kommer du att bla få lära dig hur du gör för att bakgrunden ska bli både dämpad och blåaktig samt även hur du modifierar blixtljuset. Workshopen i blixtfotografering är inte bara en workshop om hur du hanterar din blixt utan även en workshop i hur du tar kontroll över ditt ljus. De tekniker du kommer att få under workshopen kan du applicera i din studio, utomhusfotografering och i en enkel ljussättning som att fotografera med en golvlampa, dvs oavsett ljuskälla.

Läs mer om worshopen Workshop i blixtfoto!.

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login