Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 45

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87
Färgade bakgrunder i produktproduktfotografering | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Färgade bakgrunder i produktproduktfotografering

Det behöver inte alls vara svårt att färga en bakgrund till en färg man önskar. Billigt är det också. Jag har en mängd olika färgfilter till mina Canon Speedlite blixtar. Färgfiltrerna passar utmärkt till alla typer utav småblixtar. Färgfiltrerna som jag använder kommer från Lee Filters.

Att färga en bakgrund gör du väldigt enkelt genom att placera ett färgat filter framför småblixten eller den ljuskälla du använder. Se bilderna här nedan som exempel. Exempelvis går det att få en vit bakgrund till att bli svart, röd, grön eller den färg du önskar. Svårigheten i att få den bakgrundsfärg som man önskar är att man måste ställa in huvudljuset rätt i förhållande till bakgrundsbelysningen.

I kommande workshop i blixtfotografering kommer vi att gå igenom hur vi färgar bakgrunder. Workshopen är också för dig som vill ha bättre kontroll över befintligt ljus och blixtljus i studio- och utomhusfotografering.

Tomato by Robert Hammar 07

Tomato by Robert Hammar 05

Tomato by Robert Hammar 06

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

 1. ChristofferChristoffer02-10-2009

  Vad häftigt! Blir inte motivet färgat av blixtens färgfilter? Isåfall finns det ett knep att undgå det med?

  Som vanligt har jag fått en stunds lärorik läsning på din sida. Ljuset är något man aldrig kan lära sig för mycket om. Men jag måste tänka om då jag bara har en 430 EX och inte flera 580 EX att använda. Det blir en utmaning det! 🙂

  Ha det bra!

  Mvh
  Christoffer

 2. Robert HammarRobert Hammar02-10-2009

  Hej, Christoffer!

  Tack för kommentaren. Du skulle kunna ta liknande bilder som jag har tagit här ovan med endast en Canon Speedlite 430EX och exponering. Hur man bär sig åt, kommer jag självklart dela med mig på kommande workshop. Låt dig här inspireras av vad man kan göra.

  Hälsningar

  Robert

 3. MarieMarie05-05-2009

  Hej Robert och tack så otroligt för all inspiration. Jag har två frågor. Finns alla kurser som online-variant. Jag skulle nämligen vilja lära mig den här tekniken med att färga med filter.
  Jag har beställt filtrera du rekommenderade men nu undrar jag vilken hållare du använder för dessa.

  mvh,
  Marie

 4. Robert HammarRobert Hammar05-05-2009

  Tack för kommentaren Marie!

  Visst finna alla kurserna online. De börjar i morgon. I kursen Ta kontroll över (blixt-) ljuset så går vi in på hur man färgar bakgrunder. På kommande workshop i Uppsala kommer jag att visa hur man färgar bakgrunder både inne och ute.

  Notera att jag har haft en vit bakgrund när jag har färgat den, med min ljussättning. Inget är gjort i Photoshop eller med färgat papper.

  Hälsningar!

  Robert

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login