Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 45

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87
Ljussättning av en cola | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Ljussättning av en cola

I går dök det upp en idé om hur jag skulle kunna ljussätta en produkt. Och i i dag satte jag mig på prov genom att ljussätta ett glas med cola på ett mer udda sätt. Glaset är belyst med två stycken Canon Speedlite 580EX II utlösta med en Pocket Wizard. Råljus rakt ned mot glaset och rött ljus som omger glaset och det vita ljuset. Mot bakgrunden riktade jag en Canon Speedlite med grönt färgat filter.

Tidigare under fotosessionen hade jag tagit ett par testbilder med andra färgfilter. En färgkombination som fungerar rätt bra den med.

Kvällens fotograferingen ägde rum hemma på köksbordet, och efterarbetet gjorde jag i Adobe Camera Raw och Photoshop CS4. Eftersom jag jobbade kring köksbordet skulle jag lika gärna ha kunnat utlöst blixtarna med en pc-synksladd som kostar bara ett par hundralappar. Men nu har jag flera Pocket Wizards och använder hellre dom. Det kan dock vara ett prisalternativ för dig som vill komma igång med din studio. Vad du kan behöva i utrustning, begagnade alternativ och vad du kan göra själv kommer vi att gå igenom i kommande workshop i blixtfotografering.

Blue Coke by Robert Hammar Photography

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login