Blogg

Ljussättning av en cola

I går dök det upp en idé om hur jag skulle kunna ljussätta en produkt. Och i i dag satte jag mig på prov genom att ljussätta ett glas med cola på ett mer udda sätt. Glaset är belyst med två stycken Canon Speedlite 580EX II utlösta med en Pocket Wizard. Råljus rakt ned mot glaset och rött ljus som omger glaset och det vita ljuset. Mot bakgrunden riktade jag en Canon Speedlite med grönt färgat filter.

Tidigare under fotosessionen hade jag tagit ett par testbilder med andra färgfilter. En färgkombination som fungerar rätt bra den med.

Kvällens fotograferingen ägde rum hemma på köksbordet, och efterarbetet gjorde jag i Adobe Camera Raw och Photoshop CS4. Eftersom jag jobbade kring köksbordet skulle jag lika gärna ha kunnat utlöst blixtarna med en pc-synksladd som kostar bara ett par hundralappar. Men nu har jag flera Pocket Wizards och använder hellre dom. Det kan dock vara ett prisalternativ för dig som vill komma igång med din studio. Vad du kan behöva i utrustning, begagnade alternativ och vad du kan göra själv kommer vi att gå igenom i kommande workshop i blixtfotografering.

3231801369 93e3f80fb8 Ljussättning av en cola

pixel Ljussättning av en cola

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply

Login