Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 45

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87
Canon PowerShot G10 och blixtfoto | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Canon PowerShot G10 och blixtfotoCanon PowerShot G10, originally uploaded by teknikkoll.

Jag fick ögonen på Canon PowerShot G10, c:a pris 5,000 kr, och fick lära mig att man kan montera lösa blixtar på kameran. Till kameran fungerar även IR-sändaren ST-E2. Det innebär att man kan bygga upp ett trådlöst system med fjärrutlösare som IR-sändare eller radio, med en eller flera blixtar. Använder du radio som fjärrutlösare så kan du använda utlösa vilken blixt som helst. Det innebär att du kan köpa billiga begagnade blixtar. Du hittar billiga begagnade blixtar på Fotosidan.

Det jag också gillar med kameran är zoomomfånget som ligger mellan 6,1 till 30,5 vilket motsvarar 28-140 mm på en fullformat (35 mm) systemkamera som Canon EOS 5D. Objektivet är dessutom rätt ljusstarkt, från vidvinkel f/2.8 till f/4.5 med tele. Ljusstarka objektvi innebär att du kan fota i svåra ljusförhållanden. Skulle det inte räcka med 140 mm tele så kan man förlänga det till 196 mm med en telekonvertern Canon TC-DC58D för c:a 1,200 kr.

Canon PowerShot G10 har många av de funktioner som man normalt hittar på en systemkamera. Du kan ställa in exponeringen, fokuseringen, vitbalansen och ISO helt manuellt. Det går att välja filformat och du som vill få ut mer av din fotografering väljer givetvis RAW-formatet.

Kameran har fått bra recension på DPReview.com vilket gör att jag kan rekommendera den här kameran.

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login