Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 45

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87
Workshop i blixtfoto on location | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Workshop i blixtfoto on location

Vill du ta steget vidare i din blixtfotografering och lär dig avancerade tekniker med blixt utomhus. Har du haft det svårt att få riktigt bra bilder utomhus med din blixt? Vill du kunna hantera din lösa blixt på eller löst från kameran utomhus i fullt dagsljus?

Flera av tidigare deltagare till mina workshops i blixtfoto och fotokursen Ta kontroll över din kamera har bett mig att sätta ihop ett nytt program för avancerade tekniker inom blixtfotografering utomhus. I april blir det ett fullspäckat program utomhus där vi går igenom riktigt avancerade fototekniker med och utan blixtar eller i kombination.

Mål för workshopen:

 • Att kunna arbeta med blixt utomhus i fullt dagsljus.
 • Att ha full förståelse för blixtsynk och high speed synk.
 • Att kunna ha förståelse för vilken utrustning som fungerar utomhus, radio, IR mm.
 • Att kunna veta vilka inställningar som fungerar i dagsljus.
 • Att kunna balansera blixtljus med befintligt ljus.
 • Att kunna använda färgfilter och kunna färga bakgrunder utomhus.
 • Att kunna behärska flera olika ljusuppsättningar med blixt utomhus.
 • Att kunna modifiera starkt solljus.
 • Att kunna arbeta med speglar som en extra ljuskälla

Under workshopen kommer vi att arbeta med en eller flera modeller. De kommer att vara vackert stylade och sminkade vilket innebär att du kommer att komma hem med riktigt fina bilder. Under dagen kommer du även att få en rad tips på hur du arbetar med din modell.

På workshopen arbetar vi med en mängd olika extra tillbehör som infrarött, radio, ljusmodifierare, stativ, färgfilter, speglar, stativ och mycket annat. Utrustning i min kameraväska är bla. Canon 5D Mark II, Canon Speedlite 580EX II, Nikon Speedlite SB-800 och Pocket Wizard. Du är välkommen oavsett vilket kameramärke du än använder. Du kommer att kunna hantera alla blixtar på plats bara du har en blixtsko eller en pc-synkingång på din kamera.

Läs mer om workshopen här!

Bilden här nedan är tagen i Spanien mitt på dagen i fullt solljus. Vi använde speglar, reflexskärmar och ljusmodifierare för ljussättningen. Skulle det ha varit mult så skulle vi ha använt blixt, men solen var en utmärkt ljuskälla för fotoögonblicket.

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

 1. MarcosMarcos03-04-2009

  Gorgeous woman, stunning. Very fine Job on the Photograph, it looks great

 2. Robert HammarRobert Hammar03-04-2009

  Thank you! Hope to see you in my class.

  Best

  Robert

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login