Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 45

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87
Retuschering av ett porträtt | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Retuschering av ett porträtt

Många har hört av sig till mig och undrat hur mycket som är retuscherat i ett porträtt av Michaela jag tog i lördags förra veckan på workshopen i blixtfoto. Det är en egen blandning och teknik jag använder när jag softar hud på ett porträtt i Adobe Photoshop CS4. Tekniken lär jag ut i min kurs Ta kontroll över ditt porträttfoto. Förutom att softa upp hud så rensar jag bort hår och småskavanker som makeupartisten hade svårt att dölja med smink och puder. I mitt efterarbete arbetar jag mycket med kontraster som du kan se när du jämför bilderna här nedan. Först är originalbilden såsom jag fick den i kameran och bilden nedanför orginialet är mitt slutgiltiga resultat. Döm själv om det är hårt retuscherat eller överarbetat.

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

 1. Neil CowleyNeil Cowley03-08-2009

  I can’t read it – but it looks great – so I guess we’re speaking that same language!
  Greetings to a fellow WPJA member!!

 2. JonneeJonnee03-11-2009

  *sv:* det ska jag pröva nästa gång jag fotar fåglar, 😀

 3. Robert HammarRobert Hammar03-11-2009

  Jonne, faktum är den att jag brukar piffa upp fåglar i Photoshop också. Att ge lite extra gnister i fåglarnas ögon gör rätt mycket tycker jag.

  hälsningar

  Robert

 4. JennyhJennyh03-11-2009

  Tack för tipset men de där bilderna är fotade med vanlig digitalkamera och då brukar jag inte bry mig så mycket som när jag fotar med systemkameran. =)

 5. Robert HammarRobert Hammar03-11-2009

  Ingen orsak Jennyh!

 6. BonkoBonko03-12-2009

  Blev väldigt bra, fast jag tycker ögonbrynen blev lite överarbetade.

  Det ser lite konstigt ut där du klippte håret, men det kanske bara var snabbgrej, för det ser nästan ut som du bara dragit en pensel över det utstickande håret till höger i bilden. 🙂

  Mycket bra gjort annars, hade jag inte sett resultatet under hade jag nästan trott att den första bilden var retuscherad 😉

 7. Robert HammarRobert Hammar03-12-2009

  Bonko, tack för kommentaren. Det är en kraftig smink som ligger på. Jag ska ta och kolla högersidan lite mer, tack för tipset.

  Hälsningar

  Robert

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login