Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0
Begagnade blixtar från Ekfeldt | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Begagnade blixtar från Ekfeldt

Just nu känner jag mig lyckligt lottad. I skrivandes stund så har jag gjort en affär med Christoffer Ekfeldt av två Nikon SB-80DX. Jag har köpt två blixtar för samma summa pengar som jag får en Nikon SB-900 i USA för. Om jag lägger till lite extra så kan jag köpa en från Sverige för 4,390 kr på Cyperphoto. Jag betalade 3,000 kr för två stycken för riktigt bra blixtar. Säljaren Christoffer postade dom idag och förhoppningsvis har jag dom hos mig redan innan påsken. Det gör att jag har tre Canon 580EX II Speedlite och tre Nikon Speedlight blixtar.

Använder du blixtar helt manuellt så spelar det absolut ingen roll vilket fabrikat du använder. Det som spelar roll är att du har en eller flera blixtar tillsammans med något som utlöser blixten. Det du vill ha är en radioutlösare annars är du lost. Det finns allt från flera olika radiosändare hos Kaffebrus mellan dugliga sändare från Aifo till riktiga värstingar från Pocket Wizard. Elinchrom Skyport är helt okej, men var medveten om att dem är väldigt sköra små enheter (jag har haft dom…). När du har radiokontakt med din blixt så spelar det ingen roll vilket fabrikat det är på blixten. Det gör att jag kan använda Nikon blixtar med min Canon utrustning. Wow…vilken kompabilitet!

Kom tillbaka….du kommer att veta mer om mitt köp med Christoffer nästa vecka. Under helgen tänkte jag avslöja ett par hemligheter för dig.

Vill du veta mer om blixtfotografering? Boka in söndag 26 april där vi kommer att arbeta med modeller on location. Du kommer att komma hem med helt underbara bilder med en massa kunskap om hur du fixar blixtljus tillsammans med dagsljus. Gör fulblixt till något underbart…det är målet, vad är ditt mål?

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

 1. Hej.
  Kul att du är glad.
  Skönt att blixtarna får ett bra hem.
  Det känns konstigt att sälja så bra saker men jag har en ganska bra anledning.
  Nikons D700 snackar bättre med SB-900 helt enkelt.
  Jag ringer när jag vill köpa tillbaks dem 😉

  Mycket nöje med dem.
  Du borde ha dem på Ons som sagt.
  //Christopher

 2. Robert HammarRobert Hammar04-03-2009

  Christopher, på något sätt känner jag mig som en ful gubbe som “stjäl” dina dyrgripar från dig. Men samtidigt förstår jag dig som vill ha automatiken som SB-900 ger dig.

  Jag hade samma känsla när jag slog upp menyn på min nya Mark II och fann att jag inte ser alla blixtar ….(phuäää……) nej….thats life tänkte jag för Canon förstår att TTL suger fett. Du vill ha full kontroll med dina blixtar och med full manuell kontroll.

  Om du tar en av mina kurser så returnerar jag dina blixtar helt fraktfritt. Det innebär att jag förlorar 600 kr på frakten och du har samma summa i rabatt. Dock förlorar jag två väldigt bra blixtar men jag vet är att jag vinner en bättre fotograf…det ger mig mer.

  Bästa hälsningar!!

  Robert

 3. hehe
  Pengarna får styra så jag kör 900:an en stund och så får vi se vad som händer sedan.
  Jag har radiosändare och 2st mottagare så visst har jag förutsättningar.
  En kurs hade nog gett en del.
  Jag ska ju plåta ett bröllop i sommar 🙂
  Vi kommer att höras av det märker jag.

  Ha en fortsatt skön helg.

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login