Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 45

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87
Nikon SB-900 vs. Nikon SB-80DX | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Nikon SB-900 vs. Nikon SB-80DX

Nikon Speedlight SB-900 kostar 4,385 kr på FotoVideo. I dag fick jag mina två begagnade SB-80DX som jag köpte i fredags för 3,000 kr, se mitt tidigare inlägg Begagnade blixtar…. Blixtarna var som nya och kom i original kartong med alla tillbehör och med manualer.  Tack det känns som ett riktigt bra köp.

Jag fotograferade blixtarna med mina tre Canon Speedlite 580EX II och en Nikon Speedligt SB-800. Blixtarna utlöste jag med Pocket Wizard Plus II och blixtarna fick jag ställa in manuellt eftersom jag använde radio. Elinchrom Skyport kostar 1,695 kr hos FotoVideo för ett par och kan vara ett alternativ till Pocket Wizard som kostar det dubbla bara för en enhet. För att kunna styra två blixtar med Skyport behöver du ytterligare en Elinchrom Skyport Universal Receiver för 995 vilket gör att totalkostnaden för två mottagare och en sändare blir 2,690 kr.

För priset av en ny SB-900 får jag två begagnade blixtar och ett set Elinchrom Skyport och lägger jag till lite mer än en tusenlapp så har jag en mottagare för den andra blixten. Det är en mycket bra lösning som passar oavsett kamerafabrikat.

Bilderna här nedan är tagna med bländare f/22, alla blixtarna på full effekt, förutom blixten till vänster i bild på ½ styrka. Bakgrunden överexponerade jag med ett bländaresteg, dvs f/32.

Nikon SB-80DX

Nikon SB-80DX

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login