Blogg

Påskliljor med Canon Speedlite och Nikon Speedlight

Under långfredagskvällen fortsatte jag min test av mina nyinköpta Nikon Speedlite SB-80DX tillsammans med mina övriga blixtar, Nikon Speedlite SB-800 och Canon Speedlite 580EX II. Tidigare under dagen hade jag tagit bilder med en SB-80DX i ett paraply på min dotter Luminia.

Ljusuppsättning för nedanstående bild:

  • Canon Speedlite 580EX II till vänster, höger om och ovanför påskliljorna
  • Nikon Speedlight SB-80DX bakom påskliljorna riktade mot blommorna
  • Nikon Speedlight SB-800 mot bakgrunden
  • Pocket Wizard för att utlösa blixtarna

Happy Easter 2009

För att skapa lite djup i bilden fotograferade jag gräs separat genom att fotografera gräset separat. Gräset placerade jag framför blommorna och tog sedan bort blommorna för att ta bilden. Jag ändrade inte skärpan utan lät gräset bli oskarpt för att få oskärpa.

Background

Bild på en del av utrustning som användes vid fotograferingen. Utanför bild är stativ och ljusmodifierare samt kamerastativ, och Pocket Wizarden som är monterad i kamerans blixtsko.

Canon Speedlite - Nikon Speedlight 3-3

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply

Login