Blogg

Ta kontroll över ditt porträttfoto start 6 maj

Ta kontroll över ditt porträttfoto är en av de fyra aktiva fotokurser jag håller i på Bild och Foto. Den absolut populäraste kursen är kamerakursen Ta kontroll över din kamera som drar i snitt 10 kursdeltagare per månad.

I fotokursen Ta kontroll över ditt porträttfoto hjälper jag dig att utvecklas till en bättre porträttfotograf. Det är inte så att du får lära dig att kopiera min stil utan jag får dig att utveckla din egen stil. Jag har varit med om samma utveckling genom att studera hur andra gör och tänker. Jag har mycket att tacka bröllopsfotograferna Paul F Gero och  Brigitte Grenfeldt samt modefotografen Bruce Smith som har hjälpt mig i min utveckling. De är fotografer som jag har fortfarande har kontakt med. Andra fotografer som har betytt väldigt mycket för mig vilka även har hjälpt mig i min utveckling av porträttfotografering är Ibarionex R. Perello och Scott Stulberg som båda tar helt underbara bilder.

Conny Sturesson är kursdeltagare i april månads kurs. Conny skriver till mig…. “Hej Robert och tack för tipsen, du har en strålande förmåga att uttrycka dig på ett sätt man verkligen förstår! Självklart får du uppmärksamma den på din blogg.“…när jag frågar honom om jag får lägg upp hans helt suveräna bild på min blogg.

Det är min förhoppning att jag i min tur ska kunna hjälpa dig att utvecklas som porträttfotograf. Vi kanske ses på någon kurs som börjar 6 maj, läs om fotokurserna här.

conny sturesson Ta kontroll över ditt porträttfoto start 6 maj

pixel Ta kontroll över ditt porträttfoto start 6 maj

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

  1. BengtBengt04-22-2009

    Härligt porträtt. Mycket bra kontakt med modellen. Väl vald bakgrund med fin kontrast mot klädseln. Det är lätt att överexponera en sån här bild. Du ligger precis rätt med fina högtoner.

    Jag tipsade om ett bra knep att använda spotmetering när man har ljuset litet bakifrån. http://www.thedigitalstory.com/blog/2009/04/spot_meter_plus_back.html

Leave a Reply

Login