Blogg

Vit bakgrund med Nikon Speedlite SB-80DX

För en tid sedan köpte jag två begagnade Nikon Speedlight SB-80DX för bara 3,000 kr. För varje vecka så upptäcker jag vilka möjligheter dessa två kraftfulla blixtarna ger mig. Nyligen upptäckte jag att SB-80DX har inbyggda optiska slavtändare vilket innebär att blixtarna utlöses när en blixt från en annan blixt utlöses. Slavtändarna fungerar även ihop med Canon Speedlite ST-E2 transmitter. Hur cool är inte det?

Här är en hop med bilder tagna med bland annat dessa två blixtar slagna mot bakgrunden för att få den helt vit. Framför barnen hade jag två blixtar i var sin Lastolite EazyBox. Alla bilderna är tagna hemma i vårt vardagsrum. På kommande workshop kommer vi att gå igenom hela uppställningen och optimala inställningar för att få en helt vit bakgrund. Dock kommer inte mina barn att vara med på workshopen men förhoppningsvis flera modeller. Läs mer om workshopen i Uppsala här.

pixel Vit bakgrund med Nikon Speedlite SB 80DX

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply

Login