Warning: mysql_query(): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/seo-booster-pro/seo-booster.php on line 1804

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/seo-booster-pro/seo-booster.php on line 1804
Efterbehandling av bilder | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Efterbehandling av bilder

Grafikern Dick på jgraph hörde av sig till mig och frågade om han kunde använda några bilder för att retuschera. Självklart ställde jag upp med bilder. Här följer en bild som Dick har bearbetat.

För en tid sedan hörde en annan grafiker av sig till mig. Han frågade mig om han kunde bygga upp sin portfölj med bilder av Michaela Nilsson som jag hade tagit på workshopen i februari. Det var tyvärr inga bilder han kunde använda, det fanns helt tänktet inget att göra med dom. Det var för bra smink och ljussättning. Bra kvalité på bilderna lönar sig!

louise by jgraph Efterbehandling av bilder

pixel Efterbehandling av bilder

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

 1. Jgraph (Dick J)Jgraph (Dick J)05-06-2009

  Å fanken … så du la ut bilden i alla fall … hade nog faktiskt inte väntat mig det – så tackar så mycket Robert !! :))

 2. Robert HammarRobert Hammar05-06-2009

  Hej, Dick!

  Ingen orsak, tyckte det blev helt okej. Jag brukar lägga ned mest tid på att skapa bilder i kameran och mindre i datorn så det kanske är omväxlande för besökaren att se annat än mina helt egna bilder.

  Hälsningar

  Robert

 3. Jgraph (Dick J)Jgraph (Dick J)05-07-2009

  Tjenare Robert !
  Ja, jag är ju då “raka motsatsen” som gör mina grunkor enbart i Photoshop och inte plåtar alls. Äger inte ens en kamera .. 🙂
  Vad jag i första hand fastnar för i dina bilder är att du har en så starkt utveklad känsla för ljuset i bilden och att dina sessioner är så tekniskt skickligt genomförda, samtidigt som det finns en stor känsla av och för motivet i dom.
  Håller t ex helt med den grafiker som ansåg att dina Michaela-bilder redan är fullständiga som dom är. Finns inget att göra där mer än att kanske ordna till något intressant arrangemang med dom – som typ den ovan här med Louise. Som grafiker tycker jag att det är den stora fördelen med dina bilder – att man inte måste lägga en massa tid på att snyga till dom, utan istället kan gå vidare och prova sina egna idéer. En mycket tacksam egenskap sett från mitt håll !

  Tyvär ser min egen websida ganska bedrövlig ut just nu, för jag är fullt sysselsatt med att göra videokurser för Photoshop CS4 och har inte tiden att lägga ner som jag skulle behövt – men det blir snart ändring på det … 🙂

Leave a Reply

Login