Blogg

Kontrollera färgen på bakgrunden utomhus

Det är inte alltid man har tillgång till att vara med sin studiofotografering inomhus i en fotostudio utan man får hålla med det som står till buds utomhus. Det blir att ha sin studiofotografering on location. Bara för att man är utomhus behöver det innebära att man är begränsad till en viss färgskala på sin lokala studiobakgrund.

Här nedan följer några bilder som ligger med i veckans kursavsnitt Ta kontroll över (blixt-) ljuset. I fotokursavsnittet får vi lära oss hur vi får svart respektiv helt vit bakgrund både inom- och utomhus. Det handlar om att över- respektive underexponera en bakgrund för att få helt svarta och vita bakgrunder. Det är några enkla regler man kan använda sig utav som ligger fotografens fördel för att ha kontroll på sin bakgrund. Med rätt enkla medel så är det rätt lätt, det gäller bara att hitta det dynamiska omfånget. Vi inleder veckan med att gå igenom betydelsen av det dynamiska omfånget.

Nästa vecka i Ta kontroll över (blixt-) ljuset sätter vi färg på våra bakgrunder. För mer information om kursinnehållet läs vidare i detaljplanen för fotokursen. I kommande workshop i Uppsala kommer vi att gå igenom exakt hur bilderna var tagna.

Läs även tidigare inlägg, Samma vita köksvägg.

pixel Kontrollera färgen på bakgrunden utomhus

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply

Login