Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 45

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87
Ett ljus, det perfekta ljuset | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Ett ljus, det perfekta ljuset

Min nya fotokurs Ta kontroll över (blixt-) ljuset pågår som bäst och fotokursens absolut första inlämnade övningsuppgift är nyinkommen. Kursdeltagaren och fotograf Dan Nilsson löste första lektionens fotoprojekt galant med strålande resultat. Här följer bilder tagna av Dan där han visar prov på vilken kvalité på ljuset man producera ifrån en helt vanlig bordslampa. Fotoprojektet bestod av att man skulle kunna få fram hårt och mjukt ljus ifrån en ljuskälla. Dan valde i det här fallet en bordslampa. Men det hade gått lika bra med blixt, sol, ficklampa eller tom ett ljus från ett stearinljus.

Dan skrev i sin kommentar till bilderna:

Vill avsluta med att säga att ingen efterredigering har används alls.. bilderna är direkt ur kameran… men jag antar det var meningen?

På den noten kan jag fortsätta med att säga att jag lärt mig tokmycket av bara detta första avsnitt! jag har alltid förlitat mig ortroligt mycket av photoshop innan och detta har verkligen ändrat mitt tankesätt!

Alla bilderna här nedan har fotograf Dan Nilsson tagit hemma i sin studio, (hm, vid sitt skrivbord).

foto_dan_nilsson_ros

snett1

sida11

Vill du också lära dig tokmycket om ljus? Mer information om fotokursen Ta kontroll över (blixt-) ljuset. Vi går igenom ljusteknik även i kommande 2-dagars workshop i blixtfoto med 4 veckors onlinekurs i blixtfoto.

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

  1. StefanStefan05-15-2009

    Mycket vackert, se vad bra ljus kan göra med en bild som annars bara blir en i mängden. Dan, du kommer inte bli missnöjd med Roberts kurs.

  2. DanDan05-30-2009

    Matbord om jag får be =) Tack för noten Robert! OCH: stefan, sant så sant, jag kommer verkligen inte bli missnöjd! har lärt mig sjukt mycket!

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login