Blogg

Ett ljus, det perfekta ljuset

Min nya fotokurs Ta kontroll över (blixt-) ljuset pågår som bäst och fotokursens absolut första inlämnade övningsuppgift är nyinkommen. Kursdeltagaren och fotograf Dan Nilsson löste första lektionens fotoprojekt galant med strålande resultat. Här följer bilder tagna av Dan där han visar prov på vilken kvalité på ljuset man producera ifrån en helt vanlig bordslampa. Fotoprojektet bestod av att man skulle kunna få fram hårt och mjukt ljus ifrån en ljuskälla. Dan valde i det här fallet en bordslampa. Men det hade gått lika bra med blixt, sol, ficklampa eller tom ett ljus från ett stearinljus.

Dan skrev i sin kommentar till bilderna:

Vill avsluta med att säga att ingen efterredigering har används alls.. bilderna är direkt ur kameran… men jag antar det var meningen?

På den noten kan jag fortsätta med att säga att jag lärt mig tokmycket av bara detta första avsnitt! jag har alltid förlitat mig ortroligt mycket av photoshop innan och detta har verkligen ändrat mitt tankesätt!

Alla bilderna här nedan har fotograf Dan Nilsson tagit hemma i sin studio, (hm, vid sitt skrivbord).

foto dan nilsson ros Ett ljus, det perfekta ljuset

snett1 Ett ljus, det perfekta ljuset

sida11 Ett ljus, det perfekta ljuset

Vill du också lära dig tokmycket om ljus? Mer information om fotokursen Ta kontroll över (blixt-) ljuset. Vi går igenom ljusteknik även i kommande 2-dagars workshop i blixtfoto med 4 veckors onlinekurs i blixtfoto.

pixel Ett ljus, det perfekta ljuset

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

  1. StefanStefan05-15-2009

    Mycket vackert, se vad bra ljus kan göra med en bild som annars bara blir en i mängden. Dan, du kommer inte bli missnöjd med Roberts kurs.

  2. DanDan05-30-2009

    Matbord om jag får be =) Tack för noten Robert! OCH: stefan, sant så sant, jag kommer verkligen inte bli missnöjd! har lärt mig sjukt mycket!

Leave a Reply

Login