Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0
Nikon Speedlight SB-80DX vs. Canon Speedlite 540EZ | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Nikon Speedlight SB-80DX vs. Canon Speedlite 540EZ

I veckan fick jag två nyinköpta blixtar. En Canon Speedlite 540EZ och en till Nikon Speedlight SB-80DX. Prestandan och funktionerna skiljer dom åt och jag skulle påstå att SB-80DX är ett bättre köp trots att den var 700 kr dyrare. Det den vinner på att den snabba uppladdningstiden, att uteffekten går att ställa in i 1/3 steg, inbyggd optisk fotocell och att blixtskon är av metall.

sb-80dx-540ez

Nikon Speedlight SB-80DX vs Canon Speedlite 540EZ

Nikon Speedlight
SB-80DX

Canon Seedlite
540EZ

Ledtal ISO100/m, 105 1/1

56

54

Manuell inställning

1/1 – 1/128

(inställbart i 1/3-steg)

1/1 – 1/128

Blixt Zoom

14mm – 105mm

14mm – 105mm

Vridbart blixthuvud

Ja

Ja

Antal batterier

4 st

4 st

Uppladdningstid, full blixt

4 sek

7 sek

Optisk fotocell

Ja

Nej

PC-Synk port

Ja

Nej

Blixtsko

Metall

Plast

Pris begagnad

1,500 kr

800 kr

Till vilka kameror kan jag använda dessa två blixtar? Dessa två kameror kan du använda till alla kameror som har en inbyggd blixt. På Nikon blixten finns det en inbyggd optisk fotocell vilket gör att man kan utlösa blixten med en annan inbyggd blixt. En inbyggd blixt har Canon Power Shot S70. Till Canon Speedlite 540EZ måste du köpa till en slavtändare. På Kaffebrus säljer du slavtändare billigt för bara 179 kr. Väljer du en billigare blixt som 540EZ så har du pengar över till att köpa ljusstativ, paraply och fäste för blixten och blixten från samma fotobutik. Det gör att du har riktig proffsig studio för  vilket gör att du kan komma igång med studiofotografering hemma eller on location.

I kursen Ta kontroll över din blixt går vi igenom hur du använder din inbyggda blixt och en begagnad blixt. Vi kommer också lära oss vilka tillbehör som du kan tänkas behöva och vi kommer även fram till vilken begagnad blixt som är bäst.Du kanske inte behöver alla tillbehören. Kursen blir i i ny omfattning from 1 juli och är speciellt för dig som vill komma igång med blixtfotografering och inte har budget för dyrare blixtar som en ny Canon Speedlite 580EX som kostar ca 5,200 kr. Har du en Canon Speedlite så rekommenderar jag min nya kurs Ta kontroll över Canon Speedlite.

Bilden här nedan är tagen med Canon PowerShot S70 + Nikon Speedlight SB-80DX.

Canon PowerShot S70

Canon PowerShot S70

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login