Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 45

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87
Laddad och givande workshop i (ljus-) blixtfoto! | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Laddad och givande workshop i (ljus-) blixtfoto!

Det börjar anordnas fler och fler workshops inom blixtfotografering och jag är en av dom fotografer som håller i en sådan. Varje workshop är unik på sitt sätt och innehållet skiljer sig dom åt. Zack Arias är en av flera fotografer i USA som håller i en workshop i blixtfotografering.  Jag gillar Zacks foton och han har blivit en till inspirationskälla för mig. Han har gjort en DVD som är mycket bra och som jag kan varmt rekommendera. Dock lärde jag mig ingenting inom blixtteknik då jag lär ut samma saker, men fick några nya fotoidéer som jag har lagt med i min fotoverktygslåda.

Nu har jag ingen DVD och jag lär inte ut hur du kommer igång med din verksamhet som fotograf. Mitt fokus ligger i hur du tar bra bilder med en eller flera blixtar. Det som gör min workshop unik är att du kommer föreberedd till workshopen efter att ha gått en 4 veckors lång fotoutbildning inom blixtfoto i fotokursen Ta kontroll över din blixt. På workshopen kommer jag att lägga fokus på hur vi får hårt blixtljus och även dagsljus till att bli mjukt ljus. Vi kommer också att få lära oss hur vi färgar olika bakgrunder i den kulör och mättnad vi önskar. Till vår hjälp har vi flera modeller som vi kan träna oss på i stora fina lokaler sponsrade av Scientum. Efter workhopen har du tillgång till ett forum där du kommer i kontakt med de övriga kursdeltagarna.

Vi har alla våra olika bildstilar och vi kommer fram till vårt resultat olika, men teorin om exponering och ljusteknik är densamma. Om Zacks kursupplägg passar dig bättre så är jag säker på att du gör ett bra val. Om du vill fotografera på hemmaplan i Uppsala 45 minuter från Stockholm så är du välkommen till min workshop, vi börjar förberedelsen redan nu på onsdag 3 juni med fotokursen Ta kontroll över din blixt. Anmäl dig här!

Workshop by Zack Arias Workshop av Robert Hammar
Camera skills – Operate your camera without looking at it. Dag två kommer du lära flera tricks som du kan använda utomhus.
The relationships between aperture and shutter speed. Relationen mellan bländare och slutartid både på onlinekursen och workshopen.
The relationship between photographer and subject. Vi kommer att fota modeller båda dagarna på workshopen.
White balance, in camera processing, and post production. Lär dig matcha blixtljus med befintligt ljus samt färga bakgrund med VB.
Selecting lenses for the image you want to create. När vi fotograferar modeller så ger jag tips på vilka objektiv jag använder.
Making the most out of minimal equipment. På workshopen går vi igenom vilken utrustning jag använder. Den är minimal då jag inte har någon bil.
Finding good light and using simple and inexpensive tools to modify it. Du kommer att få lära dig modifiera hårt dagsljus och blixtljus till mjukt härligt ljus.
Common mistakes that will land you back at your day job in a few months. Workshopen har fokus på blixt-, kamera- och ljusteknik.
Editing your work to show the best and separating yourself from the work you love but should never again see the light of day. Vi lär oss analysera bilderna i kameran innan de laddas upp i datorn. Spar tid i din efterbehandling genom att göra rätt från början.
Recognizing today’s trends and working to separate yourself from the pack. Ladda kameraväskan med nya och stärkta kunskaper i blixtteknik. Bli inte efter i den nya blixttrenden.
Researching your market, marketing your work, pricing your services, and networking your tail off. Bygg upp ett nytt nätverk på workhsopen. Vi har ett gemensamt forum före och efter workshopen.
Price 1,200$ + hotel & travelling to US(9,550 kr + resa till USA) Pris 2,995 kr + hotell och resa till Uppsala

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login