Blogg

Fotoskola på distans utvecklar dina fotokunskaper

Att gå i en fotoskola på distans kan verkligen utveckla ditt fotograferande. En nöjd kursdeltagare som har tagit en fotoutbildning på en utav mina fotokurser jag håller i är Brith-Lis. Hon har nyligen avslutat fotokursen Ta kontroll över din kamera.

I fotokursen får vi lära oss att ta kontrollen över kamerans exponering. Många gånger kanske det inte blir såsom man hade tänkt sig. Exempelvis gick det inte riktigt som Brith-Lis hade tänkt vid sitt första försök. Första bilden är den bild som hon laddade upp efter hennes första försök i fotoprojekt. En mycket tuff uppgift som vi fotografer kan stå inför i vår digitala fotografering är när vi ska fotografera något som är vitt mot en vit ljus bakgrund.

dsc 0414highkey Fotoskola på distans utvecklar dina fotokunskaper

Vi ser att bilden är överexponerad i ovankant. Jag gav henne feedback på bilden och tips på vad hon skulle göra för att förbättra exponeringen. Efter det gjorde Brith-Lis ett nytt försök och använde också andra fototekniker som hon hade lärt sig i fotokursen för att förbättra sin exponering. Se hur bra resultatet blev redan vid andra försöket. Brith-Lis har utvecklat sin fotografering enormt mycket under en väldigt kort tid. Mycket bra jobbat av henne!

dsc 0647highk Fotoskola på distans utvecklar dina fotokunskaper

Läs även tidigare inlägg:
Fotoutbildningar på distans via Internet
Kort skärpedjup med stor bländare

pixel Fotoskola på distans utvecklar dina fotokunskaper

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply

Login