Blogg

Test av Speedlight ProKit och Cactus

Förra veckan fick jag lite prylar från Kaffebrus. I kväll gjorde jag en ny test av Speedlight ProKit som var monterad på mina Nikon Speedlite SB-80DX. Med sändningen från Kaffebrus fick jag med en Cactus radiosändare och mottagare. En billig och väldigt bra radiosändare/mottagare.

Speedlite SB-80DX köpte jag begagnade (1,500 kr/st) och fördelen med dom är att jag kan utlösa blixtarna optiskt. En radiosändare var monterad på kameran och en mottagare var kopplad till en blixt. De andra Nikonblixtarna var alla inställda på att utlösas optiskt. Rätt praktiskt och det blir en rätt så billig lösning.

Jag tog lite olika bilder på samma scen/motiv. Kameran, en Canon EOS 5D med ett 100mm f/2.0 objektiv, var monterad på ett Manfrotto stativ. Det enda jag gjorde var att jag ändrade på ljussättningen för att få olika bakgrunder. Kanske att bilden med vit bakgrund slog igenom lite. Rasterna från kitet var väldigt kraffulla och man kunde placera ljuset exakt där man ville ha det.

Om du är intresserad av hur jag hade satt upp blixtarna så ska du kolla in mitt kommande nyhetsbrev. I nyhetsbrevet lägger jag med en rabattkupong på ett set av Speedlight ProKit. Kaffebrus bjuder på en rabatt på setet till alla mina trogna bloggbesökare. Se till att du får kommande nyhetsbrev bara.

Om du vill veta mer om blixtfoto så rekommenderar jag min kommande workshop i blixt och modellfoto. Lördag 15 augusti och 24 oktober i Stockholm. I Göteborg kör vi lördag 3 oktober.

pixel Test av Speedlight ProKit och Cactus

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply

Login