Blogg

Mindre utfrätt med mjukt studioljus

Jag fick en kommentar på mitt foto i mitt förra inlägg Soft hud med filter från Topaz. Kommentaren löd om inte bilden var näst intill utfrätt. Det vi får tänka på är att hud reflekterar ljus väldigt bra och speciellt i kombination med hårt ljus. Därför är det viktigt att man sminkar modellen väldigt hårt då när man använder hårt ljus. Däremot blir reflexerna i huden mindre påtagliga när vi använder mjukt ljus som i bilden här nedan. Fotot på Louise tog jag på samma workshop som i tidigare inlägg och jag har använt mig utav Topaz filter för att softa huden.

photoshop retusch mjukt ljus Mindre utfrätt med mjukt studioljus

pixel Mindre utfrätt med mjukt studioljus

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply

Login