Blogg

En bordslampa, allt som behövs!

Jag får ofta frågan vilken blixt eller studiobelysning man ska köpa. Min motfråga blir vad ska du ha blixten till, var kommer du att fotografera och vad är din budget. Många gånger vill man inte lägga ned så mycket pengar på ljus och blixtar. Och det behöver man inte, men det är inte lika coolt. Men behöver du verkligen en blixt eller studiobelysning? Kanske inte! Du kan använda mycket av det du redan har i din omgivning. Varför inte en bordslampa?

Nyligen läste jag ett inlägg på Strobist om en ny radiosändare från Kina, se inlägget. Efter att ha läst inlägget ville jag testa om det gick att ljussätta en liten sändare från Pocket Wizard på ungefär samma sätt fast med en helt vanlig bordslampa från IKEA. Sagt och gjort så satte jag upp radiosändaren på ett vitt A4 papper, placerade två vikta A4:or på var sin sida om sändaren och en i bakgrunden. Till höger om kameran har jag bordslampan riktad mot bakgrunden. Här nedan ser du resultatet.

med bordslampa En bordslampa, allt som behövs!

Uppställningen, 4 stycken A4:or använde jag:

med bordslampa uppstallning En bordslampa, allt som behövs!

pixel En bordslampa, allt som behövs!

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply

Login