Blogg

Svartholm Lovisa i Finland

Mina fyra barn och jag stack iväg på en dagsutflykt till Svartholm som ligger i inloppet till Lovisaviken. Svartholm ligger på en ö utanför Lovisa i Finland. För att komma till ön behöver man ta “båtbussen” som ca 45 minuter. Försvarsfästningen byggdes i omgångar ända fram tills dess att Sverige förlorade Finland till Ryssland 1808 under Krimkriget. Sedan totalförstördes fästningen helt av engelsmännen 1855.

Man fick mycket för sina riskdaler. Ön kostade ca 600,000 riskdaler att bygga medan Sveaborg gick lös på 5 miljoner. En intressant ö att besöka. Här klarar man sig utmärkt bra med svenskan då nästan alla pratar svenska i Lovisa.

 Svartholm Lovisa i Finland
Svartholm Lovisa Finland – Images by Robert Hammar

pixel Svartholm Lovisa i Finland

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply

Login