Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 45

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 87
Workshop i augusti | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Workshop i augusti

20-22 augusti 2010 har jag en tre dagar lång workshop i foto. Fotoworkshopen startar med kamerateknik och avslutar med ljusteknik med befintligt ljus och blixtljus. De tre dagarna är uppbyggda i moduler och du kan ta en modul var för sig eller hela paketet. Du får bättre pris ju fler dagar du går. Mer om workshopen finns här!

Väljer du hela paketet kommer du ha en mycket bra grund till fortsatt fotograferande. Du kan i stort sett komma utan några förkunskaper och avsluta kursen med avancerade ljussättningar som i bilderna här nedan. Känner du att du behärskar både kamera och blixtteknik så hoppar du på sista dagen av workshopen. Efter workshopen fortsätter vi med distanskurser. Det gör att du kan hela tiden gå tillbaka och repetera det vi har lärt oss under dom tre dagarna.

Några få ord om bilderna här i bildspelet. Fotona på mina barn tog jag hemma i vårt vardagsrum på en väldigt begränsad yta. Det är därför du ser bara halvkropp. Studion i Uppsala är på 200 kvm så vi har gott om plats för att ta allt från porträtt till helkropp. I min ljussättning har jag tre blixtar i bakgrunden, två riktade mot modellen och en riktad mot bakgrunden, hårljus på bom över modellen, upplättningsblixt på golvet och till höger om kameran har jag en Beauty Dish. Studioutrustning bland annat från  Kaffebrus. Kamera: Canon 5D Mark II, objektiv: 70-200 f/2,8 IS USM.

Efterbehandling: kalibrerat färger med ColorChecker Passport, skärpt upp bilderna och skalat bilderna för visning på Internet. I några av bilderna täckte inte den svarta bakgrunden helt. Jag har täckt dessa områden med penseln i Camera Raw och underexponerat området kraftigt.


My kids – Images by Robert Hammar

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login