Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0
Nya plugins installerade på WordPress | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Nya plugins installerade på WordPress

Nu har jag ägnat en hel del tid åt att totalrenovera min hemsida och WordPress blogg. Hemsidan ligger på Oderlands webbhotell som alltid ger en bra service dygnet runt. Även om de inte har kunnat hjälpa mig mitt i natten så har jag alltid fått ett svar direkt på morgonen. Det har gjort att arbetet har avstannat på natten och jag har kunnat ta gå och lägga mig. Under tiden som jag har arbetat vidare på den här sidan så har jag gjort en del arbete på min skolplattform, FOTOonlineskolan. Fast där har det mesta av arbetet skett under huven, SEO läs vidare.

Det här har jag gjort på min hemsida RobertHammar.se:

 • Bytt tema för WordPress till InFocus från Themeforest, läs vidare
 • Installerat flera nya plugins till WordPress, läs vidare
 • Lagt ned mycket tid på SEO, Search Engine Optimization, läs vidare

Installerat nytt WordPress tema

Jag var inte helt nöjd med förra temat som jag hade installerad på den här hemsidan. Att hitta ett tema som passar en är inte lätt och det är lätt att man sitter och spenderar många timmar på att söka efter ett nytt bra tema. Det finns många WordPressteman som är gratis men om du kan lägga ned ett par hundralappar så får du något som är oftast mycket bättre. Här följer en lista av WordPress teman som jag skulle rekommendera. Alla har rena snygga och professionella templates som passar bra för fotografer, grafiker, makeupartister och modeller som vill visa upp sin portfolio. På sidorna hittar du några teman som är gratis eller som du kan testa avgiftsfritt.

En nackdel med dessa leverantörer är att de har gjort alla templaten på engelska. Om du planerar ha din hemsida på engelska så är det kanske inget större problem. Men om du vill ha all text på svenska så måste du översätta en hel del engelsk text till svenska. Ibland kan de engelska texterna vara riktigt svåra att hitta. Och du får ta dig igenom en del html sidor och kod för att hitta alla texterna som syns på webbsidorna. För mig gick det lättare med nya Dreamweaver CS5 med WampServer.

Installerat nya WordPress plugins

Det hela började med ett inlägg på PhotoShelter om deras nya WordPress plugin som gör det möjlig att lägga upp bilder direkt från sin blogg. PhotoShelter’s New WordPress Plugin + 22 Other Great Add-Ons For Photo Blogs. Det inlägget gav mig nya tankar. Först var min idé att jag skulle integrera min blogg med min PhotoShelter site där jag lagrar mina bilder för mig själv och mina kunder.

Dock gav deras nya plugin för WordPress mig en idé. Att skapa en hemsida helt på svenska där jag också uppdaterar min blogg på svenska. Det eftersom många av mina kunder och besökare till min hemsida är svenskspråkiga. Min .com-sida har jag kvar på engelska för mina engelskspråkiga kunder och för att lagra mina bilder. Bilderna kan jag visa på vilken hemsida som helst via länkningar till mina bildgallerier på PhotoShelter (www.roberthammar.com).

Här följer en lista på de plugins som jag har installerat. Kopiera bara namnet, gå till WordPress adminsida, Plugins och välj “Add new”. Klistra in namnet på pluginen och klicka på “Search Plugin”. När du har hittat pluginen så installerar du den enkelt på din blogg genom att klicka på “Install Now”. Hur smidigt som helst. Läs om pluginen innan du installerar dom, du kanske inte behöver alla som jag har installerat.

 • Admin Menu, gör det lätta att komma åt adminsidan direkt från bloggens hemsida
 • Broken Link Cecker, hittade en massa brutna länkar för mig och håller mig nu uppdaterad
 • Contact Form 7, enkelt kontaktformulär som jag har modifierat lite
 • FaceBook Share (New), gör det enkelt för dina besökare att tipsa om dina blogginlägg på Facebook
 • Facebook Share Satistic, ha koll om ovanstående ger något
 • Google Analyticator, se besöksstatistik direkt på din adminsida
 • Google XML Sitemaps, perfekt för SEO, Google kan lättare indexera din sida
 • Keyword Statistics, se vilka sökord som genererar trafik till din sida
 • LinkWithin, cool widget som visar liknande och publicerade blogginlägg
 • My SEO Status, har koll på vad sökmotorerna
 • Page Links To, om du vill peka om en sida eller blogginlägg till en annan sida. Exempelvis har jag vidarelänkat “Kundsida” till min hemsida på PhotoShelter
 • PhotoShelter Official Plugin, ett måste för alla PhotoShelter kunder, låter dig lägga in dina galleribilder direkt från bloggen
 • Robots Meta, bra för SEO
 • SEO Booster Pro, boostar din SEO
 • SEO Friendly Images, uppdaterar alla bilderna alternativa texter
 • Sexy Bookmarks, ett sexigt bokmärke för dina besökare att använda

Notera att en del plugin fungerar inte med alla teman. Några plugin fungerar inte på min andra hemsida medan de fungerar bra på den här sidan. Ta för vana att din blogg och hemsida fungerar normalt efter en installation av ett plugin.

Arbetat med SEO, Search Engine Optimization

Jag har spenderat en hel del timmar på SEO. Det har nästan tagit mig fyra dagar till att samla in information och sökordsoptimera mina hemsidor. När jag började med SEO fann jag att mina hemsidor inte var registrerade på många sökmotorer. PR Checker har en bra tjänst om du vill kolla vilken PageRank din hemsida har och om den finns registrerad på de större sökmotorerna. Registrera din hemsida om det behövs. Jag har registrerat mina hemsidor och väntar nu på att mina ansökan ska gå igenom, som tydligen kan ta tid. Efter några veckor ska jag göra en ny koll på PR Checker.

Nästa steg var att installera SEO-pluginen på WordPress. Pluginen har jag fetat och markerade med rött i min pluginlista. Några av pluginen har jag köpt hos Clever Plugins. Sedan fick jag lägga ned mycket tid åt själva optimeringen efter installationen av pluginen. Du kan kontrollera om du har gjort din optimering rätt på Scrub Theweb.com, och om det är några fel så får du veta det och får förslag på vad du borde ändra.

En del arbete återstår

Som jag skrev innan så vet jag inte om mina registreringar slår igenom på sökmotorerna så det återstår att kontrolleras. Vidare vet jag inte om min sökmotorsoptimering fungerar eller inte. Säkert blir det en del justerande men det vet jag först senare. Det jag vet i dag är att jag har bra PageRank på den här sidan och dålig eller saknar PageRank på de övriga två sidorna.

Vidare måste jag få i ordning på mina gallerier på PhotoShelter. När väl det är klart så kommer den här sidan bli bra mycket snyggare än vad den är nu. Förändringar i mina gallerier på PhotoSelter uppdaterar den här sidan automatiskt. Och jag behöver kolla igenom min text en gång till, säkert har jag missat något.

Jag har fått mycket hjälp av de artiklar jag har läst ute på nätet. Och det är nu min förhoppning att min artikel kanske ska hjälpa dig i ditt byggande av hemsidor och eller sökmotorsoptimering. Till sist, om du gillade artikeln visa det genom att dela med dig av mitt inlägg till dina vänner. Tack på förhand!

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login