Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0

Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/themes/infocus-new/lib/classes/menu-walker.php on line 0
Första bidraget till Fotopedia | Robert Hammar Photography | Fotograf Stockholm Uppsala Helsingfors

Blogg

Första bidraget till Fotopedia

Fotopedia är nätets webbaserade uppslagsverk för fotografier. Och precis som Wikipedia utvecklas Fotopedia av sina användare. Därmed är fotoencyklopdin öppen för alla och alla som fotograferar kan vara med och bidra med sina bilder. För att kunna bidra med bilder måste du registrera dig på siten först. Det kostar inget att registrera sig.

Ladda upp bilder

Du kan ladda upp dina bilder till Fotopedia direkt från din dator eller från ditt konto på Flickr. Det går även att bidra med Flickr Creative Commons bilder, dvs bilder som du inte har tagit men är licensierade som Creative Commons.

De vill ha en hög kvalité på bilderna så läs gärna guiden Quality Chart innan du börjar bidra med dina egna bilder. Värt att notera är att bilderna bör helst ha en storlek på 1920×1080 och gärna inte mindre än 800×533 eller 533×800. Större filer blir automatiskt förminskade och mindre blir uppsamlade, vilket gör att kvalitén kan bli sämre i båda fallen. Det är bättre att skala ned bilderna själv. Läs min artikel om hur du skalar bilder för webben här.

Checklista, bra foton till Fotopedia

  • Storlek på bild 1920×1080
  • Inga över- eller underexponerade bilder
  • Brusfria bilder (lågt ISO)
  • Skarpa bilder
  • Inga foton som är tagna i motljus (antagligen dåliga motljusbilder)
  • Inga foton som är övermättad i färgerna
  • Inga dåliga blixtbilder

Om du brukar ha något problem med någon av punkterna i ovanstående lista så går det att fixa. Efter en fotokurs hos mig så kommer du att bemästra din kamera. När du har gått fotokursen behöver inte längre oroa dig för bildkvalitén utan du kommer att kunna leverera bra bilder med högsta kvalité till Fotopedia. Läs mer om mina kurser här.

Mitt första bidrag

Nu har jag kommit igång med Fotopedia och gjort mitt första bidrag. De fem bilder som jag har lagt upp väntar nu på nominering. Du kan vara med och nominera mina foton på Herrgårdsforsen (på finska Kartanonkoski) där vi bor. För att kunna nominera mina och andras bilder så måste du vara medlem. Du kan nominera upp till 10 bilder per dag.

powered by Fotopedia

Mer intressant läsning om Fotopedia:

Jag fann följande hemsidor med intressanta inlägg om foto encylopedin.

Mashable: “Fotopedia: An Online Encyclopedia for Photos”

BrighthubReview of Fotopedia – The Photo Encyclopedia

Related Posts with Thumbnails

About the Author

Robert HammarRobert Hammar is a international award winning wedding photographer based in Helsinki Vantaa Finland. Wedding photography service with an studio on location world wide.View all posts by Robert Hammar →

Leave a Reply


Warning: Declaration of sk2_captcha_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_captcha_plugin.php on line 70

Warning: Declaration of sk2_referrer_check_plugin::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_referrer_check_plugin.php on line 78

Warning: Declaration of sk2_pjw_simpledigest::output_plugin_UI() should be compatible with sk2_plugin::output_plugin_UI($output_dls = true) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_pjw_daily_digest_plugin.php on line 277

Warning: Declaration of sk2_rbl_plugin::treat_this($cmt_object) should be compatible with sk2_plugin::treat_this(&$cmt_object) in /home/fotoense/public_html/roberthammar.com/wp-content/plugins/SK2/sk2_plugins/sk2_rbl_plugin.php on line 342

Login